tisdag 1 september 2015

Abd al Haqq Kielan

I förra veckan träffade jag Abd al Haqq Kielan. Han är imam vid Stora Moskén i Eskilstuna, ordförande för Svenska islamiska samfundet och du har säkert sett honom på något debattprogram på TV. Han har tidigare hetat Leif Karlsson och är född och uppvuxen i Eskilstuna.


Kielan ställde vänligt upp på att bli intervjuad för en nyhetsuppgift jag gjorde för min utbildning på Nordens Fotoskola.
Vi snackade om ett projekt som ska hålla ungdomar borta från våldsbejakande islamistiska rörelser och hindras från att lockas till terrorresor. Projektet verkar till slut få stöd från Eskilstuna kommun.

Stora moskén i Eskilstuna fick tidigare i år besök av ett par män som var aggressiva mot en imam. De sa sig stå bakom IS. Dessutom har en annan moské i Eskilstuna haft en imam som för ett par månader sen häktades av SÄPO på sannolika skäl misstänkt för rekrytering till terrorverksamhet.
EDIT: Den misstänkte blev friad 150901.Den som är nyfiken på Abd al Haqq Kielan kan läsa ett utmärkt DN reportage här.
Dessutom kan en roa sig med att analysera och jämföra min och Jonas Erikssons bild som är tagna på nästan exakt samma plats. Rafflande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar